Bezienswaardigheden in Venetië

De leukste bezienswaardigheden in Venetië heeft Hotix.nl voor je op een rijtje gezet. Laat je leiden door het romantische gevoel dat Venetië bij je oproept. Wandel door de nauwe straatjes, over de vele pittoreske bruggetjes en sta even stil op één van de mooiste pleinen ter wereld, het San Marcoplein. Laat je rondvaren in een schitterende gondel door vele grachtjes en langs de prachtige bouwwerken. Geniet van een heerlijk Venetiaans ijsje of ga lekker lunchen op één van de authentiek pleintjes aan het water. Naast het bezichtigen van de vele bezienswaardigheden in Venetië, kun je ook uitgebreid shoppen in deze stad. Bij Hotix.nl kun je ook een hotel in Venetië boeken zonder creditcard. Vanuit Nederland kun je je hotel in Venetië boeken met iDEAL en vanuit België boek je je hotel in Venetië met Bancontact / Mister Cash.
Ga in Venetië naar het San Marcoplein

Ga in Venetië naar het San Marcoplein


Het San Marcoplein is het hart van Venetië. Als je op het San Marcoplein bent aangekomen, ga dan even ergens zitten en neem rustig de tijd om al het moois dat je ziet in je op te nemen. Als je de grote drukte wilt voorkomen, is het aan te raden om je hotel ’s ochtends zo vroeg mogelijk te verlaten. Het uitzicht over het lege San Marcoplein is dan ontroerend mooi. Een groot aantal van de bezienswaardigheden in Venetië liggen aan het San Marcoplein, zoals de San Marco basiliek, het Dogenpaleis, de Campanile en Torre dell'Orologio.
Bezichtig de San Marco Basiliek

Bezichtig de San Marco Basiliek


De uit 1063 daterende basiliek wordt gezien als één van de mooiste kerken van Europa. Vanaf het San Marcoplein heb je een fantastisch uitzicht op de buitenkant van de San Marco Basiliek. Als je de kerk van binnen bezichtigt, zul je versteld staan van de schoonheid waarmee de muren en koepels versierd zijn met goudmozaïek. Een ander pronkstuk is het met edelstenen bewerkte altaar Pala d’Oro.
Bezoek  het Dogenpaleis

Bezoek het Dogenpaleis


Een andere imposante bezienswaardigheid in Venetië is het Dogenpaleis. Het gotische paleis dateert uit de 14e en 15e eeuw en was eeuwenlang het politieke hart van Venetië. Het paleis had verschillende doeleinden. Het werd gebruikt als stadhuis, gerechtshof en woning van de doge, de leider van de Republiek Venetië. Tegenwoordig is het Dogenpaleis een museum. Zeker de moeite waard om even een kijkje te gaan nemen.
Bewonder  Ponti dei Sospiri

Bewonder Ponti dei Sospiri


Via het Dogenpaleis kom je bij het beroemde Ponte dei Sospiri oftewel de brug der zuchten. Deze brug verbindt het paleis met de oude gevangenis. Het is een echte aanrader om het Dogenpaleis en Ponte dei Sospiri vanaf het water te gaan bewonderen. De mythe luidt dat als een stelletje elkaar kust onder deze brug, hun liefde eeuwig zal voortduren.
Slenter door de wijken Santa Croce en San Polo

Slenter door de wijken Santa Croce en San Polo


Als je een wandelingetje maakt in de wijken Santa Croce en San Polo kom je de echte Venetianen tegen. ’s Ochtends gaan zij hier hun inkopen doen op de vis- en groentemarkt, vlak bij de Rialtobrug. Maar ook ’s middags komen de Venetianen bij elkaar op de gezellige pleintjes om even een drankje te nemen en een praatje te maken. Als je in deze wijken je hotel boekt, ervaar je het echte leven van Venetië.
Wandel over de wereldberoemde Rialtobrug

Wandel over de wereldberoemde Rialtobrug


De Rialtobrug was lange tijd de enige brug in Venetië over het Canal Grande. Rondom de brug vind je veel hotels, terrasjes en souvenirwinkels. Hier kun je bijvoorbeeld een handgemaakt masker kopen. Het is leuk om te gaan lunchen in een van bijzondere restaurantjes op het pleintje Campo San Giacomo di Rialto. Vanaf de terrassen op dit plein heb je een betoverend uitzicht op het water van Venetië, waar het krioelt van de bootjes.
Maak een romantische gondeltocht in Venetië

Maak een romantische gondeltocht in Venetië


Venetië is misschien wel het allermooist als je de stad vanaf het water bekijkt. En wat is er in deze stad nog romantischer dan genieten van de ondergaande zon vanuit een prachtige zwarte gondel, versierd met rode kussentjes. Laat je door een gondelier rondvaren door de nauwe grachten, onder authentieke bruggetjes en langs de bijzondere bezienswaardigheden van Venetië . Een groot gondelstation vind je vlak bij Hotel Monaco & Grand Canal, ten westen van het San Marcoplein.
Bekijk de kathedraal Santa Maria Della Salute

Bekijk de kathedraal Santa Maria Della Salute


Vanaf Hotel Monaco & Grand Canal heb je een prachtig uitzicht op de kathedraal Santa Maria Della Salute. Deze kerk draagt met zijn enorme ronde koepel bij aan het gezicht van Venetië. De kathedraal ‘Salute’ werd in 1630 gebouwd ter ere van het einde van de pestepidemie. Als je de kerk wilt bezoeken, kun je met de veerboot oversteken naar de wijk Dorsoduro. Ook hier vind je verschillende bezienswaardigheden van Venetië die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Bovendien liggen er in deze wijk voldoende hotels om in te overnachten.
Breng een bezoek aan het eiland Giudecca

Breng een bezoek aan het eiland Giudecca


Tijdens een boottocht krijg je een goed beeld hoe de verschillende eilanden van Venetië in de lagune liggen. Giudecca ligt ten zuiden van Venetië en maakt deel uit van de stad. Dit is de perfecte locatie voor een rustig verblijf. Op Giudecca liggen een paar uitstekende hotels. Op de kade vind je gezellige restaurantjes. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op Venetië.
Bezichtig een museum in Venetië

Bezichtig een museum in Venetië


Het bekendste museum van Venetië is het Peggy Guggenheimmuseum. In het gebouw waar Peggy Guggenheim van 1949 tot aan haar dood in 1979 woonde, kun je een zeer uitgebreide collectie moderne kunst bewonderen. Peggy Guggenheim verzamelde en verkocht onder andere werken van Picasso, Miró en Kandinsky. In het museumcafé dat uitkijkt op een fraaie tuin kun je heerlijk lunchen. In Gallerie dell’Academia hangt Venetiaanse kunst uit de periode 1400-1900. Ca’ Rezzonico beschikt over een kunstcollectie uit de 18e eeuw, waaronder de fresco’s van Tiepolo.