Bezienswaardigheden in Oslo

Laat je leiden door het bijzondere gevoel dat Oslo bij je oproept. Wandel door de geschiedenis van Noorwegen en beleef de tijd van de Vikingen in het Norske Folkemuseum en het Viking Ship Museum. Leef je uit op kilometers lange skipistes en breng een bezoek aan de Holmenkollen Ski Jump. Flaneer in de haven van Aker Brygge en beleef Oslo tot in de late uurtjes. Kom tot rust in het veelzijdige Vigeland Sculpture Park en bewonder de indrukwekkende fjorden.Hotix.nl heeft de leukste bezienswaardigheden in Oslo voor je op een rijtje gezet.
Geniet van Oslo in Aker Brygge

Geniet van Oslo in Aker Brygge


Aker Brygge is de hotspot van Oslo. De haven is het uitgaans- en winkelgebied van de lokale inwoners. Aan de waterkant vind je veel leuke barretjes en restaurants. Slenter over de boulevard, bewonder de luxe jachten en maak eens een praatje met de vriendelijke inwoners. Ervaar ’s avonds een romantische zonsondergang aan het water en geniet van het uitzicht op Akershus Castle.
Beleef de tijd van de Vikingen in het Norske Folkemuseum en het Viking Ship Museum

Beleef de tijd van de Vikingen in het Norske Folkemuseum en het Viking Ship Museum


In het Norske Folkemuseum zijn meer dan 150 historische gebouwen uit heel Noorwegen bij elkaar gezet in het grootste openlucht museum van Europa. Wandel door de Noorse geschiedenis en bezoek de eeuwenoude boerderijhuisjes, kerken en markplaatsen. In de zomer wordt hier het Midsummer Eve Festival gehouden en in de winter is hier een romantische kerstmarkt. In het Viking Ship Museum kun je de best bewaarde Viking schepen bewonderen en alles leren over de expedities de Vikingen.
Kom tot rust in het Vigeland Sculpture Park

Kom tot rust in het Vigeland Sculpture Park


Dit grote park is opgericht ter ere van Gustav Vigeland. Tussen de bomen en de mooi aangelegde perkjes vind je maar liefst 212 kunstwerken van deze beroemde beeldhouwer. Het meest opvallend is de 17 meter hoge monoliet, versierd met 121 menselijke figuurtjes. Bewonder ook de brug en de bijzondere fontein. In de zomer kun je relaxen aan het zwembad in het Vigeland Sculpture Park. Vraag voor de zekerheid in je hotels of het zwembad geopend is.
Beklim de Holmenkollen Ski Jump

Beklim de Holmenkollen Ski Jump


Holmenkollen Ski Jump is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Oslo. Al is het alleen maar voor het uitzicht dat je vanaf hier over Oslo hebt. Het leukste moment om de Ski Jump te bezichtigen is gedurende de wintermaanden, als hier wedstrijden aan de gang zijn. Gelukkig zijn er ook het hele jaar door andere activiteiten die zeker de moeite waard zijn. Zo kun je bijvoorbeeld in de skisimulator ervaren hoe het is om vanaf deze hoogte op je ski’s naar beneden te springen. Er is een skimuseum, een skiwinkeltje en een gezellig restaurant.
Bezichtig het Akershus Castle & Fortress

Bezichtig het Akershus Castle & Fortress


Dit eeuwenoude kasteel wordt nog steeds gebruikt voor staatsgelegenheden. Koning Haakon V liet het Akershus Castle bouwen om de stad te beschermen, nadat hij in 1299 had besloten dat Oslo de hoofdstad van Noorwegen zou worden. Het fort heeft een strategische ligging aan de oostkant van de haven. In de 17e eeuw werd het kasteel gebruikt als Koninklijke residentie en mausoleum. De luxueuze kamers en kapelletjes die je kunt bezichtigen dateren uit deze tijd. Bovendien is er dagelijks om 13.30 een wisseling van de wacht.
Beleef Oslo tot in de late uurtjes

Beleef Oslo tot in de late uurtjes


Onder de ogenschijnlijke conservatieve atmosfeer in Oslo, gaat een waar feestbeest schuil. Het is dan ook een echte aanrader om een avondje te gaan stappen en het allemaal zelf mee te maken. Oslo heeft ontelbaar veel gezellige cafés en hippe discotheken. Verken de straten Møllergata en Torggata tussen het stadscentrum en Grunerløkka. Of begin je avond in een restaurantje in Aker Brygge en eindig in de hippe club Odeon. Taxi’s zijn erg duur, dus een hotel in Oslo centrum is geen overbodige luxe als je het laat wilt maken.
Beoordeel het Rådhuset van Oslo

Beoordeel het Rådhuset van Oslo


Het Rådhuset van Oslo is bekend doordat hier jaarlijks in december de Nobelprijs voor de vrede wordt uitgereikt. Hoewel het in 1950 geopende stadshuis een uitstekend voorbeeld is van moderne architectuur, vinden veel mensen het één van de lelijkste gebouwen ter wereld. Het Rådhuset is ontworpen door Arnstein Arneberg en Magnus Poulsson. Binnen hangen een aantal grote werken van Edvard Munch en Hendrik Sørensen.
Ga in Oslo skiën

Ga in Oslo skiën


Skiën is erg populair in Noorwegen. Jaarlijks vinden er vele skifestivals in Oslo plaats. In maart is er het Holmenkollen Ski Festival en de World Cup Biathlon. Hier komen skiërs er ski-jumpers van hele wereld op af. Er zijn duizenden kilometers skipistes in en om Oslo. Dus als je van wintersport houdt, ben je hier op de juiste plek. Het is ook mogelijk om een hondensledetocht te maken. Dit is een absolute aanrader als je in de winter in Oslo bent.
Bewonder vanuit Oslo de Fjorden

Bewonder vanuit Oslo de Fjorden


In de meeste hotels in Oslo kun je een georganiseerde dagtour naar de fjorden boeken. Gedurende een spectaculaire treinreis richting Bergen, verken je het platteland met uitgestrekte bossen, bergen, gletsjers en meren. In het plaatsje Flåm ga je aan boord van een cruiseschip en begint je adembenemende tocht langs de Noorse fjorden. Bereid je voor op 90 minuten non-stop foto’s maken van deze wonderen der natuur. Een aantal tours brengen je vervolgens naar Bergen, waar je ‘s avonds de nachttrein terug neemt naar Oslo.
Bezoek een museum in Oslo

Bezoek een museum in Oslo


In het Munch Museum vind je een uitgebreide collectie kunstwerken van de beroemde schilder Edvard Munch. Helaas hangt er slechts een kopie van de Screem, het bekendste schilderij van Munch. Het origineel is nog steeds niet helemaal gerestaureerd sinds de diefstal in 2004. Het museum bezit ook werken van andere Noorse kunstenaars. Waan je een ontdekkingsreiziger in het Kon-Tiki Museum. Het museum herbergt reisvoorwerpen en vloten van de Noorse avonturier Thor Heyerdahl. In het Children's Art Museum hangen kunstwerken van kinderen over de hele wereld. De jongste bezoekers kunnen deelnemen aan allerlei workshops die te maken hebben met kunst en muziek. Vanuit al onze hotels in Oslo centrum zijn de musea eenvoudig te bereiken.