Bezienswaardigheden in New York

De leukste bezienswaardigheden in New York heeft Hotix.nl voor je op een rijtje gezet. Laat je leiden door het overweldigende gevoel dat New York bij je oproept. Ervaar de drukte op Times Square, aanschouw hoe gele taxi’s onder grote verlichte reclameborden doorrijden en bezoek een theatervoorstelling op Broadway. Bekijk het beroemde Vrijheidsbeeld, het Empire State Building en het Rockefeller Center. Wandel over Brooklynbridge en bewonder de Skyline van The Big Apple. Winkel op de Fifth Avenue en relax in één van de bijzondere parken. Bij Hotix.nl kun je ook een hotel in New York boeken zonder creditcard. Vanuit Nederland kun je je hotel in New York boeken met iDEAL en vanuit België boek je je hotel in New York met Bancontact / Mister Cash.
Beklim in New York het Empire State Building

Beklim in New York het Empire State Building


Het Empire State Building is de hoogste wolkenkrabber van de stad en daarmee één van de belangrijkste bezienswaardigheden van New York. Dit imposante gebouw uit 1931 is het gevolg van een wedstrijd tussen de voorzitters van General Motors en Chrysler over wie het eerste het hoogste gebouw ter wereld kon bouwen. Met de lift kun je naar de 86e verdieping. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de skyline van New York. Ligt je hotel in het centrum van New York, kom dan ’s avonds nog eens terug. En aanschouw hoe New York verandert in een romantische lichtstad.
Ga shoppen op de Fifth Avenue

Ga shoppen op de Fifth Avenue


Fifth Avenue is de winkelboulevard van New York. Naast hotels en veel chique winkels bevinden zich in deze straat ook het Empire State Building en de St.-Patrick’s Cathedral. Deze kathedraal dateert uit 1879 en is de grootste gotische kathedraal van de Verenigde Staten. Ga op de Fifth Avenue even wat drinken bij 230 Fifth. Vanaf het met palmbomen versierde dakterras heb je op een mooi uitzicht op het Empire State Building.
Maak in New York een boottocht en bewonder het Vrijheidsbeeld

Maak in New York een boottocht en bewonder het Vrijheidsbeeld


Het Vrijheidsbeeld is zowel het symbool van vrijheid als het zinnebeeld van New York. Deze dame van de vrijheid werd door Frankrijk geschonken ter ere van de 100e verjaardag van de VS. Om het Vrijheidsbeeld te bezoeken, kun je de veerverbinding nemen naar Liberty Island. Het is ook mogelijk om een bootexcursie te maken. Bewonder vanaf het water het Vrijheidsbeeld en de indrukwekkende skyline van The Big Apple.
Kom bij in Central Park of in Bryants Park

Kom bij in Central Park of in Bryants Park


Central Park is het bekendste park van New York. ’s Zomers worden er gratis concerten en voorstellingen gegeven. Wil je je een echte actieve New Yorker voelen, huur dan roeiboot of een fiets. Vanuit het Plaza Hotel, het hotel waar talloze beroemdheden logeerden, heb je uitzicht op Central Park. Bryants Park is een andere leuke plek om bij te komen van alle drukte in de stad. Dit park wordt omringd door de hoge gebouwen van het centrum. Aanschouw hoe de soms wat gestreste New Yorker achter zijn laptop geniet van de buitenlucht.
Ga naar Times Square en bezoek een theatervoorstelling

Ga naar Times Square en bezoek een theatervoorstelling


Times Square ligt op de kruising van Broadway en 7th Avenue. Dit is de plek waar gele taxi’s onder enorme beeldschermen en neonverlichting doorrijden. Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een theatervoorstelling te hebben bijgewoond op Broadway. Als je met Oud & Nieuw een hotel in New York centrum geboekt hebt , dan is Times Square de plek om het feest te vieren.
Bewonder in New York het Rockefeller Center

Bewonder in New York het Rockefeller Center


In 1930 liet John D. Rockefeller dit complex bouwen. Het Rockefeller Centre bestaat uit 19 kantoorgebouwen in Art Deco stijl, omringd met tuinen, restaurants en winkels. Als je New York in de winter bezoekt, is dit de ideale plek om romantisch te gaan schaatsen. Bekijk ook de enorme kerstboom in het Rockefeller Centre. Vanaf het dak van Top of the Rock heb je een spectaculair uitzicht over de stad.
Wandel over de Brooklyn Bridge en aanschouw de Skyline van New York

Wandel over de Brooklyn Bridge en aanschouw de Skyline van New York


Als je over deze bekende brug wandelt, heb je een spectaculair uitzicht op de wolkenkrabbers van New York. Is je hotel in de buurt van Brooklyn Bridge, ervaar dan hoe de zonsondergang de skyline goud kleurt. Slenter ook eens door de straten van Brooklyn en langs de romantische promenade. En sta even stil bij de Nederlandse straatnamen die je tegenkomt. De Nederlanders stichtten Brooklyn in 1645. Prospect Park is het groene hart van deze wijk, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en kanoën.
Bezoek Chinatown en Little Italy

Bezoek Chinatown en Little Italy


Slenter door de straatjes van deze kleurrijke wijken. De eerste immigranten die hier kwamen, hebben hun cultuur en gebruiken behouden. In Little Italy word je overwelmd door de vele restaurantjes met heerlijke Italiaanse delicatessen. In Chinatown wonen ruim 200.000 Chinezen. Bezoek een Boeddhistische tempel en bewonder de exotische spullen en etenswaren op de straatmarkten en in de Chinese winkels.
Bekijk Ground Zero in New York

Bekijk Ground Zero in New York


Ground Zero is het terrein waar tot de terroristische aanslagen in 2001 de beroemde Twin Towers stonden. Veel meer dan een bouwput met een informatie centrum is het niet. Maar toch is het voor veel Amerikanen een belangrijke herdenkingsplek. Regelmatig loopt er nog wel een New Yorker rond die graag zijn verhaal over deze verschrikkelijke gebeurtenis aan toeristen wil vertellen.
Bezoek een museum in New York

Bezoek een museum in New York


De beroemde musea behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van New York. Het Guggenheim Museum is een kunstwerk op zich en bevat een topcollectie moderne kunst. Het Museum of Natural History bezit een verzameling van 30 miljoen opgezette dieren en voorwerpen, waaronder de skeletten van dinosauriërs. Het Metropolitan Museum of Art heeft één van de beste en uitgebreidste kunstcollecties van de westerse samenleving. Vanuit al onze hotels in New York centrum zijn de musea eenvoudig te bereiken.