Bezienswaardigheden in Napels

De leukste bezienswaardigheden in Napels heeft Hotix.nl voor je op een rijtje gezet. Reis af naar de stad waar de pizza vandaan komt, het authentieke Napels. Waag je in de smalle steegjes waar wasgoed aan de balkons te drogen hangt en proef de sfeer die haast exotisch aandoet. Trotseer het drukke verkeer en het geschreeuw op de markt. Verbaas je over de vele kerken en de rijke geschiedenis. En geniet van het mooie uitzicht over de baai. Met een typisch Italiaanse limoncello kan de vakantie beginnen! Deze stad mag niet op je lijstje ontbreken. Bij Hotix.nl kun je ook een hotel in Napels boeken zonder creditcard. Vanuit Nederland kun je je hotel in Napels boeken met iDEAL en vanuit België boek je je hotel in Napels met Bancontact / Mister Cash.
Sta versteld van de imposante gebouwen in Napels

Sta versteld van de imposante gebouwen in Napels


Vlak bij de haven ligt het commerciële centrum van Napels. Vanaf het indrukwekkende Castel Nuovo loop je langs het beroemde operatheater San Carlo naar het Piazza del Plebiscito. Aan de ene kant van dit grote plein staat de grote neogotische kerk San Francesco di Paola. Aan de overkant staat het imposante Palazzo Reale, dat het bezichtigen waard is. Café Gambrinus was in de 19e eeuw trefpunt van beroemde schrijvers, politici en kunstenaars.
Waag je in het authentieke Napels

Waag je in het authentieke Napels


Ten noorden van het Castel Nuovo ligt de oudste wijk van Napels. Een lange straat die de Spacca-Napoli wordt genoemd ('verdeler van Napels') splitst deze wijk in tweeën. In de smalle oude straatjes ervaar je het authentieke Napels. Overal liggen hotels, winkeltjes, werkplaatsen en cafés. De vele kerken, pleinen en historische gebouwen aan weerszijden geven je het gevoel alsof je in een openluchtmuseum bent beland. De betegelde kloostergang van de 14e-eeuwse kerk Santa Chiara is oogstrelend.
Zoek het hogerop in Vomero

Zoek het hogerop in Vomero


Eén van de rijkste en veiligste wijken van Napels is Vomero. Deze wijk ligt hoog op de Vomeroheuvel. Een trap van 414 treden verbindt Vomero met de oude stad, maar je kunt ook met een kalbelbaan naar de top. Vanaf de kasteelmuren van het 14e-eeuwse Kasteel Sant Elmo heb je een prachtig uitzicht over de stad. Het naburige klooster van San Martino herbergt Napolitaanse kunstschatten, maar ook het rijkversierde gebouw zelf is indrukwekkend.
Geniet van de schilderachtige baai van Napels

Geniet van de schilderachtige baai van Napels


Aan de Golf van Napels ligt het oudste kasteel van de stad: het Castel dell’Ovo, Kasteel van het ei. Volgens de legende is de stad veilig zolang het ingemetselde ei in de muren van het kasteel in tact blijft. In de haven Borgo Marinaro aan de voet van het kasteel halen de vissers hun verse vis binnen. Tegenwoordig staat de buurt vooral bekend om de luxe hotels en de vele gezellige terrassen waar je kunt genieten van een schitterend uitzicht op de baai.
Bekijk Napels van onder de grond

Bekijk Napels van onder de grond


Vanaf het Piazza San Gaetano heb je toegang tot een bijzondere attractie: Napoli Sotterranea oftewel Ondergronds Napels. Je komt dan in een enorm gangenstelsel, dat ontstond toen de Grieken en Romeinen de tufsteen uit de bodem gebruikten voor hun bouwwerken. Toen het christendom nog verboden was, vestigden de christenen hier hun schuilkerken. In de tweede wereldoorlog werden de gangen gebruikt als schuilkelders. Tijdens een rondleiding zie je ook de resten van de oude Griekse stad Neapolis.
Proef in Napels de armoede

Proef in Napels de armoede


Napels is een boeiende stad, maar er is veel armoede. Zeker in de donkere en smalle straatjes van de Spaanse wijk zullen niet alle toeristen zich prettig voelen. Ook in de buurt rondom het station moet je uitkijken, hoewel het daar veel drukker is. De laatste jaren is de veiligheid gelukkig wel verbeterd. Vlak bij het station vind je de oudste pizzeria van Napels: Pizzeria da Michele. Geniet hier met vele Italianen van dit armengerecht bij uitstek!
Beleef de middeleeuwen in de oude stad van Napels

Beleef de middeleeuwen in de oude stad van Napels


In het oude gedeelte ten noorden van de Spacca-Napoli staat de Dom van Napels. Hier voltrekt zich jaarlijks het wonder van het bloed. Het bloed van San Gennaro, de beschermheilige van Napels, wordt dan vloeibaar! Gelukkig maar, want als dit niet gebeurt, zijn er volgens de Napolitanen rampen op komst. In de Via San Gregorio Armeno hebben alle ondernemers hetzelfde ambacht, net als in de middeleeuwen. De eindeloze hoeveelheid kerststallenateliers maken deze straat wereldberoemd.
Ontdek in Napels het gevarieerde winkelaanbod

Ontdek in Napels het gevarieerde winkelaanbod


Hoewel Napels niet echt bekend staat als winkelstad, zijn er toch genoeg winkels. In de winkelgalerij Galleria Umberto I aan het Piazza del Plebiscito zitten luxe winkels en een aantal cafés. Om de hoek ligt een belangrijk winkelgebied met dure modewinkels. In de wijk Vomero liggen veel goede hotels en betaalbare winkels. Goedkope Napolitaanse kleding vind je in de Corso Umberto I, dichtbij het station en de Via Toledo. De markten rondom het station zijn bijzonder om te zien maar chaotisch en razend druk.
Reis terug in de tijd naar Pompeï

Reis terug in de tijd naar Pompeï


Wie een stedentrip naar Napels maakt, kan haast Pompeï niet overslaan. Dit stadje ligt ten zuiden van Napels. De ruïnes leren ons veel over het dagelijks leven in de eerste eeuw. Bekijk het badhuis, de bakkerij, woonhuizen, het marktplein, de oude straten en zelfs het bordeel. Pompeï is goed bereikbaar met de Circumvesuviana spoorlijn, die om de Vesuvius heen loopt. Voor je hotelovernachting kun je het beste terug gaan naar Napels.
Bezoek een museum in Napels

Bezoek een museum in Napels


In Napels zijn een aantal interessante musea. In het Nationaal Archeologisch Museum zijn ondermeer alle belangrijke vondsten uit Pompeï tentoongesteld. Een hoogtepunt is een enorm mozaïek van de slag van Alexander. Vraag ook om een ticket voor het Cabinetto Secreto, het geheime kabinet. De erotische werken uit Pompei zorgen hier voor rode oortjes. Het Museum van Capodimonte stelt schilderijen van Italiaanse en Vlaamse meesters tentoon. Vanuit al onze hotels in Napels centrum zijn de musea eenvoudig te bereiken.