Bezienswaardigheden in Gent

De leukste bezienswaardigheden in Gent heeft Hotix.nl voor je op een rijtje gezet. Als je de behoefte voelt om er eens lekker een paar dagen tussen uit te gaan, dan is Gent een geschikte bestemming. In het grote voetgangersgebied in het centrum proef je de sfeer van weleer. Wandel langs historische gebouwen of bekijk de oude gevels eens vanaf het water. Pak een terrasje op de gezellige Gras- of Korenlei en geniet van het uitgaansleven tot in de kleine uurtjes. Bij Hotix.nl kun je een hotel in Gent boeken zonder creditcard. Vanuit Nederland kun je je hotel in Gent boeken met iDEAL en vanuit België boek je je hotel in Gent met Bancontact / Mister Cash.
Duik in de geschiedenis van Gent

Duik in de geschiedenis van Gent


Een opvallend bouwwerk in het centrum van Gent is het Gravensteen. Graaf Filip van den Elzas liet deze burcht in de 12e eeuw bouwen als residentie. Later werd het gebouw ondermeer gebruikt als katoenspinnerij. Nu is er het Wapen- en Gerechtsmuseum gevestigd: knotsen, strijdbogen, maliënkolders, degens en martelwerktuigen komen hier goed tot hun recht. Met een interactieve computergestuurde gids komt de geschiedenis tot leven. Vanaf de kantelen heb je een wijds uitzicht over Gent.
Laat je imponeren door de grootste parochiekerk van Gent

Laat je imponeren door de grootste parochiekerk van Gent


De hoofdkerk van Gent is de indrukwekkende Sint Baafskathedraal. Deze kerk verenigt diverse bouwstijlen, zoals gotiek (de Westertoren), renaissance (het koor) en de barok (grootste barokorgel van de Benelux). Er zijn diverse kunstschatten, maar het bekendste daarvan is wel De aanbidding van het Lam Gods door de gebroeders Van Eyck. Twee panelen waren ooit gestolen en één is nooit meer teruggevonden.
Vaar langs de vele bezienswaardigheden van Gent

Vaar langs de vele bezienswaardigheden van Gent


Een echte aanrader is een rondvaart door Gent. Je vaart midden door het historische centrum langs kerken, gildehuizen, het Gravensteen en het Groot Vleeshuis. Er zijn opstapplaatsen bij de Graslei, de Korenlei en het Gravensteen. Een boottocht door het centrum duurt ongeveer 40 minuten; een rondvaart door de hele stad duurt ongeveer 90 minuten. Verras je reisgenoot en boek een rondvaart met champagne of een speciaal thema als Gentse volksverhalen of volksliedjes.
Waag je op de klokkentoren van het Gentse Belfort

Waag je op de klokkentoren van het Gentse Belfort


Midden in het centrum van Gent staat het Belfort. Deze oude klokkentoren uit de 14e eeuw werd gebouwd als symbool voor de Gentse onafhankelijkheid. Bij diverse keren werd het aantal klokken uitgebreid en telkens werd de spits aangepast. In 1425 werd de Lakenhal aan het Belfort vast gebouwd. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wie er de moed voor heeft, kan de toren beklimmen. Vanaf 95 meter hoogte heb je een spectaculair uitzicht.
Proef de streek in het Groot Vleeshuis

Proef de streek in het Groot Vleeshuis


Wie van lekker eten houdt, moet eens binnenlopen in het Groot Vleeshuis aan de Groentenmarkt. Je kunt hier van alles proeven in het Promotiecentrum van Oost-Vlaamse streekproducten. In de 15e eeuw was dit gebouw de centrale verkoopplek voor vlees. Het gebouw heeft een mooie kapel met gotische ramen en een muurschildering. Vanaf het eind van de 19e eeuw mocht vlees ook elders worden verkocht en werd het gebouw gebruikt als postkantoor en tentoonstellingsruimte.
Geniet van Gent tot in de late uurtjes

Geniet van Gent tot in de late uurtjes


Iedereen die naar Gent gaat, moet zeker één avond in de stad doorbrengen. De verlichte monumenten geven je het gevoel dat je in een sprookje bent beland. Het Waterhuis aan de Bierkant is een echt bierparadijs. Rondom het Sint Pietersplein zitten tientallen bruisende studentencafés, en ook de bioscoop Kinepolis. Trendy clubs als Culture Club en Decadance trekken veel publiek. Wie meer houdt van klassiek, kan uitgaan met stijl in de Vlaamse Opera. Kies met behulp van Hotix.nl voor een hotel in Gent centrum, zodat je volop van het uitgaansleven kunt genieten.
Vind rust op de begijnhoven van Gent

Vind rust op de begijnhoven van Gent


Gent telt drie begijnhoven, die door de UNESCO als werelderfgoed erkend zijn. Alle drie zijn het woonwijken en beschermd stadsgezicht. Het Klein Begijnhof O.L.V. Ter Hoye is het meest sfeervol en het best bewaard gebleven. De kerk en kapellen hebben hun religieuze functie behouden, de huisjes worden bewoond. Ooit woonden hier 300 begijnen, maar in 2005 stief het laatste begijntje. Als je rust zoekt, moet je hier zijn!
Struin de winkels af in de oude straatjes van Gent

Struin de winkels af in de oude straatjes van Gent


Om te winkelen ben je in Gent zeker aan het goede adres! In de Veldstraat en de Lange Munt vind je bijna alle bekende ketens. In de zijstraten zitten leuke kleine boetiekjes. In de historische binnenstad is veel variatie: van hip tot vintage, tweedehands en antiek. Bij regen kun je overdekt winkelen in het moderne Shopping Center Gent Zuid aan het Wilsonplein. Er zijn diverse leuke markten, zoals de warenmarkt op vrijdagochtend en zaterdagmiddag op de Vrijdagmarkt.
Kijk uit over de drie torens van Gent

Kijk uit over de drie torens van Gent


Vanaf de Sint Michielsbrug zie je de drie bekendste torens van Gent op een rij: Sint Niklaaskerk, het Belfort en de Sint Baafskathedraal. Een mooie plek voor een panoramafoto! De 13e-eeuwse Sint Niklaaskerk is een goed voorbeeld van Scheldegotiek. Bijzonder is de plaatsing van de toren op de kruising tussen hoofd- en zijbeuken. De kerk ligt aan de gezellige Korenmarkt, waar je meteen een terrasje of restaurant kunt pakken.
Bezoek een museum in Gent

Bezoek een museum in Gent


In Gent zijn boeiende musea te vinden. Het Museum van Schone Kunsten (M.S.K.) heeft een collectie schilderkunst uit de Zuidelijke Nederlanden, van de middeleeuwen tot het begin van de 20e eeuw. Eigentijdse kunst is te vinden in het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.). De wisselende exposities zijn dikwijls gewaagd. De School van Toen is gevestigd in een schoolgebouw uit 1901 en geeft een goed beeld van het onderwijs uit die tijd. Vanuit al onze hotels in Gent centrum zijn de musea eenvoudig te bereiken.