Bezienswaardigheden in Dubai

De leukste bezienswaardigheden in Dubai heeft Hotix.nl voor je op een rijtje gezet. Laat je leiden door het overweldigende gevoel dat Dubai bij je oproept. Wandel door de droomwereld van extreem luxe hotels, immense winkelcentra en bijzondere recreatieparken. Sta even stil voor Bujr Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld en ga romantisch dineren op één van de vele restaurantboten. Ga skiën in de beroemdste indoor skihal en kom vervolgens helemaal tot rust op het witte zandstrand van Jumeirah Beach. Bij Hotix.nl kun je een hotel in Dubai boeken zonder creditcard. Vanuit Nederland kun je je hotel in Dubai boeken met iDEAL en vanuit België boek je je hotel in Dubai met Bancontact / Mister Cash.
Bewonder de skyline van Dubai

Bewonder de skyline van Dubai


Dubai wilde het mooiste hotel, het grootste winkelcentrum en hoogste gebouw hebben. Op 4 januari 2010 werd dan ook de hoogste wolkenkrabber ter wereld geopend. Bujr Khalifa is 828 meter hoog en het gebouw heeft 24.830 ramen. Maar ook vele andere hypermoderne bouwwerken domineren de skyline van Dubai. Zo ook het hoge gebouw van Etisalat, het telefoonkantoor met een enorme golfbal op het dak. Ook het vlakbij gelegen Dubai Municipality is het bekijken waard.
Flaneer over de Dubai Creek

Flaneer over de Dubai Creek


De Creek staat ook wel bekend als de flaneerboulevard van Dubai. De natuurlijke zeearm stroomt kilometers ver de stad binnen. Langs de oever tref je overal oude Arabische boten aan. De Creek kan men het beste verkennen tijdens een wandeltocht. De meest populaire wandelroute ligt tussen het Sharaton hotel en de aanlegsteigers van de abra’s, de watertaxi’s. Vanaf hier kun je je naar de overkant laten brengen naar de wijk Bastakiya.
Ga in Dubai lekker ontspannen op Jumeirah Beach

Ga in Dubai lekker ontspannen op Jumeirah Beach


Het brede witte zandstrand van Jumeirah Beach wordt niet alleen gezien als het beroemdste en mooiste strand van Dubai, maar van heel de VAE (Verenigde Arabische Emiraten). Hier ligt ook het bekende Jumeirah Beach Hotel. Watersport is een geliefde bezigheid zowel bij toeristen als bij de lokale bevolking. De meeste hotels die aan zee liggen hebben een complete beachclub waar je surfplanken, waterski’s en catamarans kunt huren. Duikinstructeurs nemen beginnelingen en gevorderden mee naar de bijzondere onderwaterwereld van Dubai.
Bezoek in Dubai de wijk Bastakiya

Bezoek in Dubai de wijk Bastakiya


De historische wijk Bastakiya bleef bij de complete verbouwing van Dubai gelukkig gespaard. De huizen zijn na 1902 gebouwd uit leem en koraalkalk. Sommige huizen hebben windtorens op het dak. In het tijdperk voor de aardolie dienden deze als natuurlijke airconditioners. Op de benedenverdieping van deze authentiek huizen zijn winkels gevestigd. Vooral ’s avonds is de sfeer in deze wijk bijzonder.
Ga zandskiën en sneeuwskiën

Ga zandskiën en sneeuwskiën


Zandskiën is in Dubai enorm populair. Op monoski’s ga je de 30 tot 50 meter hoge zandduinen naar beneden. Het is dit niet geheel ongevaarlijk, maar voor avonturiers een niet te missen kans. Voor wie liever op een besneeuwde skipiste de berg af wil kan terecht bij Ski Dubai. Dit is de grootste indoor skihal van de wereld. En dat voor een stad in de woestijn.
Dineer romantisch op een boot

Dineer romantisch op een boot


Verschillende chique schepen in Dubai zijn omgebouwd tot drijvende restaurants. Zij bieden culinaire diner cruises aan en zorgen voor een avondvullend programma. Een romantische ervaring die je zeker niet mag missen als je in Dubai bent. Een dinercruise kan in de meeste hotels in Dubai worden gereserveerd.
Beleef  een desert safari

Beleef een desert safari


Op het programma voor een typisch verblijf in Dubai staat ook een tocht door de woestijn. In de meeste hotels kun je een georganiseerde tour boeken. Je wordt rondgereden door de goudkleurige zandduinen. Hoogtepunt van de trip is het bezoek aan een bedoeïenendorp. Geniet van een heerlijk Arabisch buffet, terwijl je wordt getrakteerd op een adembenemende buikdansshow.
Bezichtig Burj Al Arab

Bezichtig Burj Al Arab


Het 321 meter hoge hotel is het symbool van Dubai. Het zevensterren hotel is gebouwd op een kunstmatig eiland vlak bij Jumeirah Beach. Aan de buitenkant lijkt de Burj Al Arab op een opgebold zeil. De binnenkant is volledig bekleed met bladgoud, marmer en graniet. Het visrestaurant Al-Mahara lijkt een groot zeeaquarium te zijn. De prijzen voor een hotelovernachting in dit luxe hotel variëren van 820 tot 15.000 dollar.
Shop till you drop in Dubai

Shop till you drop in Dubai


Dubai heeft bijna 50 winkelboulevards. In de aiconditioned shopping malls zijn de meeste grote merken wel vertegenwoordigd. De Gold Soek van Dubai staat bekend om zijn grote aanbod gouden sieraden voor lage goudprijs. Jaarlijks vindt het Dubai Shopping festival plaats (DSF). Een maand lang in de winter geven alle winkels 70% korting. Dit gebeurt tegelijkertijd met de Dubai World Cup en het belangrijke golftoernooi.
Bezoek een museum in Dubai

Bezoek een museum in Dubai


In het Dubai Museum worden archeologische vondsten tentoongesteld uit de tijd vóór de olieproductie. Ras al Khor Bird Sanctuary is een toren vanwaar je uitzicht hebt over 6 km2 beschermd natuurgebied met 90 vogelsoorten. In het Sheikh Saeed House kun je het paleis bewonderen van de grootvader van de huidige leider. Hij stichtte de handeldynastie in Dubai. Vanuit al onze hotels in Dubai centrum zijn de musea eenvoudig te bereiken.