Bezienswaardigheden in Dresden

De leukste bezienswaardigheden in Dresden heeft Hotix.nl voor je op een rijtje gezet. Maak eens een stedentrip naar Dresden, de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen. Deze veelzijdige stad aan de Elbe is hip en bruisend. Loop door het historische centrum en bekijk indrukwekkende kerken en beroemde musea. Kijk je ogen uit in het Pillnitz Paleis of bezoek, net als Obama, de Koninklijke schatkamer. Een dagje winkelen, middagje Stadspark of lunch met uitzicht, in de oude sigarettenfabriek mogen niet ontbreken. Doe ook een middagje dynamisch Dresden in de hippe wijk Äußere Neustadt! Bij Hotix.nl kun je een hotel in Dresden boeken zonder creditcard. Vanuit Nederland kun je je hotel in Dresden boeken met iDEAL en vanuit België boek je je hotel in Dresden met Bancontact / Mister Cash.
Treed in de sporen van Obama in de schatkamer van Dresden

Treed in de sporen van Obama in de schatkamer van Dresden


Een van de oudste gebouwen van Dresden is het Koninklijk Paleis. Eeuwenlang woonden hier de keurvorsten en koningen van Saksen. Het paleis, dat verschillende bouwstijlen kent, is in de oorlog gedeeltelijk verwoest en later gerestaureerd. Het bekendste onderdeel van het paleis is Het Groene Gewelf: de Koninklijke schatkamer. Hier zijn de schatten te zien die vooral August de Sterke verzamelde. In 2009 heeft Angela Merkel hier president Obama ontvangen. Let op: er is per dag maar een beperkt aantal tickets beschikbaar.
Wie aan de bezienswaardigheden van Dresden denkt, denkt aan de Elbe

Wie aan de bezienswaardigheden van Dresden denkt, denkt aan de Elbe


Kenmerkend voor Dresden is de rivier de Elbe. In de Altstadt heb je vanaf de Brühlsche Terrasse goed zicht op de rivier. Ten oosten van het oude centrum vind je de bekende Blauwe Wonder-brug uit 1893. Voor fietsliefhebbers is het Elbefietspad een aanrader. Geniet ook van het uitzicht over de rivier en de stad vanuit het restaurant in de oude Yenidze sigarettenfabriek. Deze fabriek werd gebouwd in oriëntaalse stijl en wordt daarom ook wel tabaksmoskee genoemd.
Bewonder in Dresden de schitterende Semperoper

Bewonder in Dresden de schitterende Semperoper


Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in Dresden is de Semperoper. Dit is tevens het beroemdste operagebouw in Duitsland. Het is genoemd naar de architect, Gottfried Semper. Het gebouw opende haar deuren in 1841. Sindsdien werd het gebouw door een brand en de oorlog meerdere malen herbouwd. Dankzij de pracht en praal van het gebouw is een avondje opera hier een fantastische ervaring, zelfs voor wie niet van opera houdt! Je kunt ook een rondleiding boeken om het rijk gedecoreerde interieur te bewonderen.
Wandel door het oude centrum van Dresden

Wandel door het oude centrum van Dresden


Begin je bezoek met een wandeling door het oude centrum van Dresden. In deze zogeheten Altstadt aan de linkeroever van de Elbe kunnen liefhebbers van historische gebouwen, cultuur en winkelen hun hart ophalen. In het Kulturpalast aan de Schloßstraße kun je terecht voor alle toeristische informatie. Informeer ook eens naar de bijzondere stadstours, zoals met een dubbeldekker bus of Dresden met de boot of modern per segway. Wil je echt iets apart, ga dan terug naar de DDR-tijd en doe een Trabi Safari!
Kom tot rust in het groene stadspark van Dresden

Kom tot rust in het groene stadspark van Dresden


Op nog geen kilometer lopen vanaf het centrum van Dresden, bevindt zich het stadspark de Großer Garten. In het midden van dit grootste park van Dresden staat het oude Koninklijke paleis. In de zomermaanden is een ritje met het parktreintje verrassend leuk. In het park kun je de dierentuin of de botanische tuin bezoeken. Aan de rand van het park staat de moderne Glazen Fabriek van Volkswagen. Autoliefhebbers kunnen bij een rondleiding het hele productieproces van de Phaeton zien.
Beleef alternatief en hip Dresden

Beleef alternatief en hip Dresden


Ga in Dresden ook eens op onderzoek uit in de hippe wijk Äußere Neustadt. Dit was in de 19e eeuw een echte arbeiderswijk, maar is nu een levendige buurt met volop leuke winkeltjes, galeries en terrasjes. Veel huizen zijn hier kleine kunstwerkjes: loop in dat kader absoluut een rondje door de Kunsthofpassage! Een populaire straat is de Louisenstraße. Daar zitten veel vegetarische restaurants, maar ook leuke cafeetjes, tatooshops en de goedkope hotels van Dresden. In de Alaunstraße is veel keuze voor wie uit eten gaat.
Ontdek in de Frauenkirche de geschiedenis van Dresden

Ontdek in de Frauenkirche de geschiedenis van Dresden


De hoogbarokke Frauenkirche valt van flinke afstand op door zijn kenmerkende koepel, ontworpen door George Bähr. De kerk dateert uit de 18e eeuw, maar werd tijdens het bombardement op Dresden in 1945 verwoest. Na een flinke restauratie, die naar schatting 130 miljoen euro gekost heeft, is de kerk in 2005 heropend. Miljoenen bezoekers hebben zich sindsdien vergaapt aan het indrukwekkende interieur. Vanaf een uitzichtplatform heb je een mooi uitzicht op het oude centrum van Dresden.
Ga een dagje shoppen in Dresden

Ga een dagje shoppen in Dresden


In het oude centrum van Dresden vind je veel variatie aan winkels in de Prager Strase, de Altmarkt en de Wilsdruffer Straße. Wie op zoek is naar iets sjieks kan het best naar de boetiekjes van de Königstraße in de Neustadt. Eén winkel moet je zeker gezien hebben: Pfunds Molkerei in de Bautzner Strase. Dit barokke zuivelwinkeltje is volgens het Guinness Book of Records het mooiste melkwinkeltje ter wereld. Een laatste tip is de gerestaureerde Neustädter Markthalle (100 jaar oud).
Raak in Koninklijke sferen in Pillnitz Paleis en Park in Dresden

Raak in Koninklijke sferen in Pillnitz Paleis en Park in Dresden


Net buiten Dresden ligt het schitterende Paleis Pillnitz. Oorspronkelijk heeft koning August de Sterke dit slot in Japans-Chinese stijl voor zijn maîtresse laten bouwen. Later werd dit het zomerverblijf van de nieuwe keurvorst en zo groeide het uit tot residentieel paleis. Het complex werd steeds verder uitgebreid met paviljoens, appartementen en ceremoniële ruimten. In de Engelse tuin staan bijzondere planten, waaronder de oudste Camellia van Europa. In de zomermaanden zijn er dagelijks rondleidingen door het paleis en het park.
Bezoek een museum in Dresden

Bezoek een museum in Dresden


De beroemde musea behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Dresden.Dresden heeft een groot aantal musea. Het beroemdste is het paleiscomplex de Zwinger, waar verschillende collecties zijn ondergebracht. Zo kun je er terecht voor de grootste porseleincollectie ter wereld, een wapencollectie en de Sempergalerie, een collectie oude meesters met als hoogtepunt de Sixtijnse Madonna van Raffael. Het Albertinum heeft kunst van de romantiek tot nu. Anders, maar ook erg leuk, is het Verkeersmuseum in het Johanneum. Dit prachtige renaissancegebouw diende oorspronkelijk als stal voor de paarden van de keurvorst. Vanuit al onze hotels in Dresden centrum zijn de musea eenvoudig te bereiken.