Bezienswaardigheden in Brussel

Laat je vlakbij huis verrassen door het Brusselse vakantiegevoel. Het Bourgondische leven en de Franse taal zorgen ervoor dat je er echt even uit bent. Geniet van een terrasje op een van de mooiste marktpleinen ter wereld. Geef toe aan de verleiding van de Belgische bonbons. Kijk hoe Manneken Pis aan een stuk door staat te plassen en bewonder het Atomium. Leef je in in de wereld van Suske en Wiske, Kuifje en Lucky Luke. Hotix.nl heeft de leukste bezienswaardigheden in Brussel voor je op een rijtje gezet. Bij Hotix.nl kun je een hotel in Brussel boeken zonder creditcard. Vanuit Nederland kun je je hotel in Brussel boeken met iDEAL en vanuit België boek je je hotel in Brussel met Bancontact / Mister Cash.
Bezoek  het Europese Parlement

Bezoek het Europese Parlement


Brussel wordt vaak gezien als hoofdstad van Europa. Er zijn dan ook diverse Europese instellingen gevestigd. Twee daarvan zijn de Europese Commissie en het Europese Parlement. Dit laatste is gehuisvest in de gebouwen van de Leopoldruimte. In het Paul-Henri Spaakgebouw komt minstens zes keer per jaar het Europese Parlement bijeen. Op doordeweekse dagen kun je met een audio-rondleiding dit gebouw bekijken. Zo kun je wat meer te weten komen over het bestuur van Europa.
Geniet van de sfeer op de Grote Markt

Geniet van de sfeer op de Grote Markt


De Grote Markt in Brussel is één van de mooiste pleinen ter wereld. Aan alle kanten van het plein staan mooie gebouwen, waaronder het oude Stadhuis. In het Broodhuis is nu het Museum van de stad Brussel. Elk jaar in augustus vormen zo'n 700.000 begonia's een schitterend bloementapijt midden op het plein. In december is er een kerstmarkt met leuke extra's als een kerststal en een lichtspel. Aan het plein liggen luxe hotels en veel cafés en restaurants met gezellige terrassen.
Bekijk  Manneken Pis met eigen ogen

Bekijk Manneken Pis met eigen ogen


Wie Brussel bezoekt, kan Manneken Pis niet overslaan. Dit beeldje van een kleine plassende jongen is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Brussel. Het dient als een fonteintje op de hoek van de Bulsstraat met de Stoofstraat. Het huidige beeldje schijnt een kopie te zijn, omdat het al diverse keren ontvreemd of beschadigd is. Deze beroemdste burger van Brussel heeft een garderobe van meer dan 750 kostuums. De collectie wordt bewaard in museum het Broodhuis.
Kijk uit over Brussel vanuit het Atomium

Kijk uit over Brussel vanuit het Atomium


In het noordwesten van de stad staat een van de bekendste bezienswaardigheden van Brussel: het Atomium. Dit monument in de vorm van een molecuul werd in 1958 gebouwd voor de Wereldtentoonstelling. Vijf van de negen bollen zijn toegankelijk voor het publiek. Ga met de lift naar de bovenste bol en geniet van het uitzicht over Brussel. Er is in die bol ook een restaurant. Met roltrappen kun je naar de andere bollen, waar wisselende tentoonstellingen zijn.
Bekijk in Brussel heel Europa in één dag

Bekijk in Brussel heel Europa in één dag


Aan de voet van het Atomium ligt het miniatuurpark Mini-Europa. Hier zie je alle belangrijke gebouwen en monumenten van Europa in het klein. Het park is erg educatief ingericht: je kunt er van alles leren over de verschillende landen en gebouwen. Naast de Eiffeltoren staat de Big Ben; je vindt er de toren van Pisa, de Brandenburger Tor en een TGV-trein. Kinderen kunnen tegen betaling zelf de bestuurbare scheepjes laten varen.
Bezoek de parken van Brussel

Bezoek de parken van Brussel


In het Oosten van de stad ligt het Jubelpark, dat werd gebouwd ter ere van de Belgische onafhankelijkheid. Het meest opvallend is de triomfboog met een beeld bovenop. In het park zitten het Koninklijk Museum van het Leger en de krijgsgeschiedenis en de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis. Bij het Europees Parlement vind je het Leopoldpark, waar mooie oude platanen staan. Dichter bij het centrum is het Park van Brussel met mooie fonteinen en beelden.
Proef in Brussel de kerkelijke sfeer in de kathedraal

Proef in Brussel de kerkelijke sfeer in de kathedraal


Het belangrijkste kerkgebouw in het oude centrum van Brussel is de Sint-Michiels en Sint-Goedele-kathedraal. In deze kerk hebben veel huwelijken en uitvaartdiensten van de Belgische Koninklijke familie plaatsgevonden. Dit gotische kerkgebouw dateert uit de 13e eeuw. Eind 20e eeuw is de kerk grootscheeps gerenoveerd. Vooral het Grenzing-orgel met zijn 4300 pijpen is beroemd. In de toren is een beiaard met 49 klokken. De kerk is dagelijks te bezichtigen. Regelmatig worden er concerten of tentoonstellingen georganiseerd.
Duik in de wereld van de Belgische strip

Duik in de wereld van de Belgische strip


Brussel is de stad van de stripverhalen en dat is duidelijk te zien. Vlaanderen is immers de bakermat van de stripkunst. Je kunt denken aan kunstenaars als Hergé, Vandersteen, Franquin en Morris. Veel Brusselse muren en gevels zijn de laatste jaren opgesierd met vrolijke striptekeningen. Als je de stripverhaalroute loopt, kom je alle bekende personages tegen. In het Belgisch Stripcentrum vind je ruim 4000 m2 aan informatie over alles wat met het stripverhaal te maken heeft.
Sla je slag in de Brusselse winkels

Sla je slag in de Brusselse winkels


Als je van winkelen houdt, kom je in Brussel wel aan je trekken. Een grote winkelstraat met veel winkels is de Nieuwstraat, niet zo ver van het Centraal Station. De Sint Hubert galerij is een mooi 19e-eeuws overdekt winkelcentrum, waar vooral chique winkels te vinden zijn. Wat exclusievere kledingmerken vind je iets zuidelijker in de Louizalaan. Er zijn ook een aantal leuke overdekte winkelcentra. Een ervan is City2 in de Nieuwstraat. Dit is het grootste stedelijke winkelcentrum van België. Kies met behulp van Hotix.nl voor een hotel in Brussel centrum, zodat je volop van de stad kunt genieten.
Bezoek een museum in Brussel

Bezoek een museum in Brussel


In Brussel zijn een aantal interessante musea te vinden. De Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis bestaan uit een aantal musea. Het Jubelparkmuseum is het grootste en heeft een belangrijke collectie. Dit museum bezit veel archeologisch materiaal, zowel uit Europa als uit niet-Europese culturen. Museum het Broodhuis is een prachtig historisch gebouw aan de Grote Markt. Het museum gaat over de geschiedenis van de stad Brussel. Ook de moeite waard is het Magritte Museum, dat pas sinds begin 2009 bestaat. Hier hebben ze de grootste collectie van Magritte ter wereld. Vanuit al onze hotel in Brussel centrum zijn de musea eenvoudig te bereiken.