Bezienswaardigheden in Brugge

De leukste bezienswaardigheden in Brugge heeft Hotix.nl voor je op een rijtje gezet. Laat je betoveren door de unieke sfeer van Brugge. Loop over oude keien langs de historische panden in het oude centrum. Maak een rondvaart over de reien en bekijk de stad vanuit een heel bijzonder perspectief. Geniet van het uitzicht vanaf het oude Belfort. Bewonder de schoonheid van oude kerken en hun kunstschatten. Doe eens een dagje cultuur met een bezoek aan een van de beroemde musea. Of kies voor musea 'met een smaakje': leer alles over bier, friet of chocolade. Kortom: Brugge moet je beleven. Bij Hotix.nl kun je een hotel in Brugge boeken zonder creditcard. Vanuit Nederland kun je je hotel in Brugge boeken met iDEAL en vanuit België boek je je hotel in Brugge met Bancontact / Mister Cash.
Maak een wandeling door de oude stad van Brugge

Maak een wandeling door de oude stad van Brugge


De oude binnenstad van Brugge is wondermooi en zo goed als autovrij. Al wandelend langs de historische gebouwen, waan je je in de 15e eeuw. Rond de Grote Markt bevinden zich diverse bezienswaardigheden van Brugge, waaronder het Stadhuis. De gevel is op zich al schitterend, maar ook een bezoek is de moeite waard. Hoogtepunten zijn de gotische zaal met muurschilderingen en de tentoonstelling over de geschiedenis van Brugge. Voor een drankje na afloop is er ongetwijfeld een gezellig terras in de buurt!
Laat oude tijden herleven in het Begijnhof

Laat oude tijden herleven in het Begijnhof


In het Begijnhof Ten Wijngaarde hangt nog altijd de sfeer van eeuwen terug. Hier woonden de Begijnen, in kleine huisjes met duiventillen en kruidentuintjes. In het Begijnenmuseum zie je hoe de zusters hun leven wijdden aan het opvoeden van jonge meisjes, het verplegen van zieken en kantklossen. Nu wonen hier de Benedictijner zusters van het Monasterium De Wijngaard. Ondanks de vele toeristen is het een aanrader!
Kijk uit over Brugge en bewonder Dalí in het Belfort

Kijk uit over Brugge en bewonder Dalí in het Belfort


Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Brugge is het Belfort. Deze 83 meter hoge toren aan de Grote Markt is verbonden met de Hallen, een overdekte marktplaats. Wie er 366 traptreden voor over heeft, geniet boven van een panoramisch uitzicht over Brugge. Tijdens de klim kun je het uurwerk en de 47 klokken van de beiaard van dichtbij bewonderen. In het Belfort stelt de Museum-Gallery Xpo in spectaculaire setting werken van Dalí tentoon.
Doe eens een rondje kerken in Brugge

Doe eens een rondje kerken in Brugge


De Onze-Lieve-Vrouwekerk is een van de trekpleisters van Brugge. De kerk is hoger dan het Belfort. Met name de praalgraven en de schilderijen zijn bijzonder, met als topper de Madonna van Michelangelo. De oudste kerk van Brugge is de Sint-Salvatorkathedraal. Bewonder er de glas-in-loodramen, de gobelins en het wapen van de Ridders van het Gulden Vlies op het koorgestoelte. In de Heilig-Bloedbasiliek kun je behalve de Relikwie van het Heilig Bloed ook twee kapellen en de schatkamer bekijken.
Verken Brugge per koets

Verken Brugge per koets


Tijdens een romantisch weekendje Brugge kan een koetsrit door de historische binnenstad niet ontbreken. Als je in dit authentieke vervoermiddel langs de rijen en over eeuwenoude bruggetjes rijdt, heb je nog maar weinig verbeelding nodig om je in de middeleeuwen te wanen. De koetsier vertelt over de bezienswaardigheden en leuke plekjes onderweg. Het vertrek- en eindpunt is op de Markt. Een rit duurt ongeveer 35 minuten. In juli en augustus rijden de koetsen tot 22 uur.
Geniet van een dagje shoppen in Brugge

Geniet van een dagje shoppen in Brugge


De belangrijkste winkelstraten van Brugge liggen tussen de Grote Markt en de oude stadspoorten. In de Steenstraat en de Noordzandstraat zitten vooral grote ketens. In de zijstraten vind je allerlei leuke kleine winkeltjes, met artikelen als sieraden, woningdecoratie en kantwerk. In het miniwinkelcentrum Het Zilverpand zitten meerdere hippe kledingzaken. Op woensdag is er markt op de Grote Markt, in het weekend elders. In de zomerweekenden is er een vlooienmarkt op de Dijver en de Vismarkt.
Proef Brugge: chocolade, friet en bier

Proef Brugge: chocolade, friet en bier


Vlakbij de Grote Markt van Brugge bevindt zich in een schitterend 15e-eeuws pand het Choco Story. Hier leer je alles over de geschiedenis en de productie van chocolade. Dichtbij, in de 14e-eeuwse Saaihalle, vind je het Friet Museum. Na het zien van de tentoonstelling kun je hier de lekkerste friet proeven. In het Brugs Mouterij- en Brouwerijmuseum maak je kennis met de 54 brouwerijen die Brugge ooit telde. In de kelder kun je eigen gebrouwen biersoorten proeven. Kies met behulp van Hotix.nl voor een hotel in Brugge centrum, zodat je volop van de stad kunt genieten.
Bekijk Brugge vanaf het water

Bekijk Brugge vanaf het water


Door Brugge stromen heel wat kanaaltjes en grachten, die 'reien' worden genoemd, naar de rivier de Reie die vroeger door de stad stroomde. Aan het vele water heeft Brugge haar naam 'Venetië van het Noorden' te danken. Tijdens een boottocht van ongeveer een half uur wijst de schipper op mooie gevels en andere bijzonderheden die je vanaf de kant niet zo gauw ziet. Er zijn vijf opstapplaatsen langs de Dijver, waarvandaan in de zomer dagelijks wordt gevaren.
Ontdek spetterend Brugge in het Boudewijn Seapark

Ontdek spetterend Brugge in het Boudewijn Seapark


Voor een gevarieerd dagje uit in Brugge, zeker met kinderen, is het Boudewijn Seapark een aanrader. Dit park opende in de jaren 60 en is genoemd naar de toenmalige koning Boudewijn. Het park heeft in de loop van de tijd diverse verbouwingen ondergaan en bezit nu één van de modernste dolfinaria van Europa. Behalve dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen zijn er ook roofvogels en andere dierentuindieren. Op vaste tijden kun je naar voorstellingen. Daarnaast zijn er pretparkachtige attracties.
Bezoek een museum in Brugge

Bezoek een museum in Brugge


Het Groeningemuseum toont schone kunsten uit de 15e tot de 21e eeuw. Vooral de Vlaamse primitieven zijn beroemd. In het oudste ziekenhuis van Europa is het Memlingmuseum gevestigd. In de hospitaalkerk hangen de Memlingpanelen, waaronder de beroemde Ursulaschrijn. Ook het gebouw en de oude apotheek met bijbehorende kruidentuin zijn een bezoek zeker waard. Het Bruggemuseum bestaat uit elf locaties, die vertellen over de geschiedenis van Brugge. Vanuit al onze hotels in Brugge centrum zijn de musea eenvoudig te bereiken.